Flea – Topi o Uomini

27 Okt

Italiensk progressiv musik står lägst upp på handlelappen idag! Från året 1972 presenteras orkestern Flea och deras Topi O Uomini. Flea är en förkortning av det ursprungliga namnet Flea On The Honey. Flea kom från Sicilien men lär ha haft sitt HQ i Rom. Deras första skiva omnämns inte i särskilt positiva ordalag, dessutom lanserades bandet som ett engelskt band och medlemmarna med angliserade namn. Så särskilt nöjda kan inte bandmedlemmarna själva vara med den sits de satts i.

Åtgärdsprogram inför nästa skiva:

1. Förkorta namnet till Flea.

2. Medlemmarna heter det de heter (på riktigt alltså).

3. Sjunga på italienska.

4. Mixa basen riktigt högt.

Åtminstone de tre första punkterna på åtgärdsprogrammet ledde till en lite mer genuin upplevelse. Punkt fyra ledde till en jäkligt stökig upplevelse, men det är som vanligt en tight rytmsektion och då skadar det inte att trummor och bas får ta lite utrymme. Vi har två sidor på skivan varav den första består av blott en låt, skivans titelspår. Topi O Uomini betyder tydligen Möss och Människor, en mycket vanlig indelning av levande varelser. Det är denna låt vi får lyssna på idag. Håll ut, du kommer att bli belönad! Det finns något för alla i denna långa låt: jazz, hård rock och bra drag.

4 svar to “Flea – Topi o Uomini”

  1. A oktober 28, 2010 den 10:28 f m #

    Nog för att engelska med italiensk brytning kan vara svår att tolka, men steg 3 måste ha varit att sjunga på italienska vilket nog också var vad du tänkte skriva.

    Annars var det ju ett gott sväng i det här. Lägger nog in låten på topp 5 över vad som presenterats hittills på bloggen. Kan tänka mig att jag varit j-t irriterat vid det här laget om sången hade ylats ut på fånig stockholmsdialekt. Men när man inte fattar nåt är det lättare att bortse från.

    Betyg: 4 av 5 golfspelande Tågaborgstanter

    + Det ödesmättade ”Ankommande tåg”-introt.

    – Fade-slutet…. vill ju höra de sista 13 minuterna

  2. gamlaskivor oktober 28, 2010 den 10:37 f m #

    Jisses! Helt rätt, jag har ändrat det. Man har sån sjuk press på sig att prestera inlägg så att kvaliteten börjar bli lidande. Torbjörn på korrekturavdelningen är sjuk också, så jag får kolla det mesta själv. Hemskt ledsen.

    Vad kul att Flea träffade rätt, det var faktiskt lite otippat. Topp fem, det var inte dåligt. Vilka är de övriga fyra på listan?

  3. A oktober 28, 2010 den 4:17 e m #

    Känner nu att jag tog mig vatten över huvudet när jag antydde att det fanns en rankinglista.
    Det ska inte tas så bokstavligt utan mer som när Marcus säger att Gravedigger är den fetaste monstertrucken. Man vet att han i nästa sekund kan vräka ur sig att Max D är grymmast och att det därför inte är en exakt vetenskap.
    Men trots denna osäkerhet kan man ändå vara säker på att båda två är grymma truckar har momentum nog att ta sig hela vägen till Vegas.

    Sen önskar jag Lovehunter med Whitesnake, om inte för musiken så iaf för omslaget.

    • Marcus oktober 30, 2010 den 12:04 f m #

      Grave Digger är störst när det gäller att ge fansen vad de vill ha vilket även Dennis Anderson själv brukar nämna efter ett race. Det är inte så enkelt att säga att Digger är fetare än Maximun Destruction eller tvärtom. Om Digger ger fansen vad de vill ha så är det definitivt Tom Meents med Max D som bygger störst momumentum för Vegas.

Lämna en kommentar