Biglietto Per l’Inferno

11 Jan

2011 har hittills fått en flygande start med en temavecka och förlossning. Jag har blivit far så därför har bloggandet slagit av på takten lite tillfälligt. Alla älskar numera Uriah Heep och det blir ett förbannat ryggdunkande här. Årets första prövning kommer alltså i och med dagens inlägg, det om Biglietto Per l’Inferno. Biglietto Per l’inferno kommer från Italien och ger ut sin första skiva 1974, två år efter att orkestern bildades. Skivan får samma namn som orkestern, ett ganska vanligt grepp. Ett namn som för övrigt betyder biljett till helvetet. Frasen återkommer också i dagens smakprov, låten Confessione, en låt som handlar om en mördare. Mannen ifråga har genom sin handling skaffat sig en biljett till helvetet, en Biglietto Per l’Inferno. Om du orkar lyssna tillräckligt länge på låten kommer du också att få höra när detta konstateras oavsett om du kan italienska eller inte. Mycket bra.

Claudio Canali, Proggsångare

Claudio Canali, Munk

Sångaren Claudio Canali spelar också flöjt och följer på så vis i sina italienska progg-kollegors fotspår. En lite okonventionell sak med Claudio är däremot hans vägval efter att orkestern lade ner verksamheten. Han har nämligen gått i kloster och blivit Broder Canali, munk.

Bandet har återförenats utan Broder Canali, men de lär ha fått hans välsignelse. Numera turnerar orkestern med tilläggsnamnet folk (Biglietto Per l’Inferno Folk) och har även lagt sig till med akustiska instrument och en kvinnlig sångerska. En oroväckande utveckling alltså. Ungefär så som om Richie Blackmore skulle föreställa sig livet efter Deep Purple och Rainbow. Kul för honom och kul för tjejen men inte för oss andra… Lyssna nu ordentligt!

Annonser

Ett svar to “Biglietto Per l’Inferno”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Banchee « Gamla skivor - december 23, 2011

    […] den! Hinner däremot berätta att det flickebarn som jag rapporterades vara far till i inlägget om Biglietto Per L’inferno nu genererat en längre föräldraledighet. Hur det kommer att påverka bloggen vet jag inte. Det […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: