Scorpions – Lonesome Crow

16 Mar

Sis is de tajm ov Frajdäjfleisch!

Så skulle det nog låta om Klaus Meine ville annonsera veckans fredagsfläsk på sin ocharmigt urusla engelska. Vi har läst om krautband som inte kan engelska men som ändå sjunger på engelska här förr. Idag framgår det med all önskvärd tydlighet hur illa det faktiskt kan bli. Jag tänkte göra något skoj med texten till inledande låten Im Going Mad från Scorpions första platta Lonesome Crow från 1972 men det går faktiskt inte. Det finns nämligen inga texter på hela internet som stämmer med det som sångaren eventuellt sjunger. Det är i närheten men ändå inte rätt. Jag undrar om ens Klaus själv vet vad han sjöng då för fyrtio år sedan. I Sverige hade vi motsvarande varianter under tidigt sextiotal. Hej babberibba, koskit till middag och liknande. Strunt samma, bara det låter likt engelska!Det tog sig senare för Scorpions (?) men här är de nybörjare. Det är väl också det som är charmen. Tolv år innan Rock You Like A Hurricane och arton år innan Wind Of Change.

Lonesome Crow som den ska se ut.

Lonesome Crow som den ska se ut.

Allas vår favoritgrupp UFO hade ännu inte hunnit röva bort Michael Schenker från Scorpions och märkligt nog hände samma sak med de två banden när transaktionen gjordes. Båda banden gick från det lite experimentella och aviga till det lite mer traditionellt arrangerade, från jammiga solon till vers – refräng – vers – refräng – solo – refräng – slut, från fingerspelad elbas i närheten av halsmicken till att spela med plektrum i närheten av stallet. Ja du förstår!

Lonesome Crow, Spanien 1986.

Lonesome Crow, Spanien 1986.

Skivan gavs ut på tyska etiketten Brain och där återfinns en hel del kraut och progressive. Mitt exemplar är i vanlig ordning ett fult senare och med alternativt omslag. Trist nog eftersom att Lonesome Crow, till skillnad från de andra skivorna med Scorpions, har begåvats med ett helt OK omslag. Mitt exemplar är spanskt och kom 1986… Suck!

Det finns ett tv-klipp på gossarna när de spelar öppningsspåret Im Going Mad som är ganska grymt. De står i ett grustag och röjer. Cymbalerna högt i skyn, jeansbyxornas midjor likaså. Jogging i slow motion, skönsång i profil. Allt som vi gillar!

Det blev ett kort inlägg denna fredag. Grillpremiären hägrar, möjligtvis lite rusdrycker också! Kämpa på och ha en OK helg.

Annonser

3 svar to “Scorpions – Lonesome Crow”

 1. Cuby mars 16, 2012 den 8:58 e m #

  Den gamla skivan är fan i mig det bästa Scorpions gjorde!

 2. Cuby mars 16, 2012 den 9:09 e m #

  För övrigt ser det mer ut som en bergtäkt än ett grustag. Lite mer grustagskänsla, eller sandtagskänsla kanske får du här:

  En gammal skiva som du givetvis ska införskaffa! Knark!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Focus – Moving Waves « Gamla skivor - mars 23, 2012

  […] det var krångligt att begripa engelskan på förra veckans Scorpions-platta är det inget man behöver oroa sig över idag. Öppningsspåret och skivans stora hit Hocus Pocus […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: